Színes saláta grillezéshez
A jó idő közeledtével megszaporodnak a grillezéssel töltött hétvégék. Ha már unod a sült húsok köreteinek hagyományos ízeit, készítsd el egyszerű, de annál mutatósabb salátareceptünket!
Hozzávalók:
8 db kaliforniai paprika (minél színesebbek, annál jobb)
20 dkg kecskesajt
4 szál újhagyma
néhány szem kapribogyó
petrezselyem
só, bors
ecet
olívaolaj
Elkészítés:
A paprikákat süsd meg egy tepsiben vagy a grillrácson, időnként megforgatva, amíg minden oldala alaposan át nem sül. Ezután várd meg, míg kihűlnek, tisztítsd meg őket a magoktól és vágd kisebb szeletekre. Dobd egy tálba a darabokat, add hozzá a karikákra vágott újhagymát, a már feldarabolt kecskesajtot, a kapribogyót. Cseppents rá egy kis ecetet és olajat, majd ízlés szerint sózd és borsozd, végül szórj rá petrezselymet. Ha teheted, hagyd állni egy éjszakára a hűtőben, így még finomabb lesz.