Könnyű desszert: Gyümölcsös pohárkrém
Ha egy könnyen elkészíthető, mégis mutatós desszertre vágysz, akkor kövesd receptünk lépéseit és készíts mennyeien finom pohárkrémet!
Hozzávalók (kb. 6 fő részére):
500 g gyümölcs (ez lehet eper, cseresznye, meggy, áfonya, esetleg apróra vágott kiwi, banán, sárgadinnye - ízlés szerint variálhatjuk is őket)
6 db omlós keksz
8 dkg cukor
1,5 dl víz
100 g fehér csokoládé
2 dl tejszín
2 ek. tej
Elkészítés:
A gyümölcsöket mossuk meg, vágjuk apró darabokra, néhány szemet tegyünk félre a dekoráláshoz. 100 g gyümölcsöt 4 evőkanál cukorral és a másfél deci vízzel forraljuk 5 percig. Tegyük a pohárak aljára a kekszet (ezt helyettesíthetjük babapiskótával, esetleg kimaradt piskótatésztával is), ezt követően az epret, végül kanalazzuk rá a főtt epret. A fehér csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, és hagyjuk kihűlni, mialatt elkezdjük felverni a tejszínt. Mikor már majdnem kemény habot kapunk, tegyük bele a langyos csokoládét, és így keverjük tovább. Ezt az egyveleget öntsük rá a gyümölcsös rétegre. Díszíthetjük mentalevéllel, illetve a kimaradt gyümölcsdarabokkal, esetleg cukorkával vagy manduladarabokkal is. Hűtve tálaljuk.