Ennyi mindennel helyettesíthető a fehér cukor: ez a 4 legjobb alternatíva az édes ízhez

Az édes íz élvezete nem feltétlenül igényel hozzáadott cukrot: a természet számos alternatív édesítőt kínál, melyek nemcsak ízletesek, de számos egészségügyi előnnyel is járnak.
Mással is lehet édesíteni
A cukor számos ételben és italban megtalálható, a desszertektől a kenyérig, s bár könnyen azt gondolhatnánk, hogy nélkülözhetetlen hozzávaló, valójában ez nincs így. Bármennyire is szeretjük az édes ízeket, a túlzott fogyasztása olyan komoly következményekkel járhat, mint a szívbetegséges vagy a kóros elhízás. Szerencsére azonban mindez nem azt jelenti, hogy búcsút kell intenünk kedvenc süteményeinknek, ugyanis maga a természet kínál olyan remek opciókat, melyeket ha bevetünk, pontosan ugyanolyan ínycsiklandozó végeredményt tudunk elérni, mintha fehér cukrot használtunk volna. Galériánkban eláruljuk, milyen finomságokat javasolt beszerezni, ha egészséges desszerttel szeretnénk meglepni a családot!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Kiskegyed