Nagymama trükkje: ettől a titkos hozzávalótól soha többé nem fog összeragadni a nokedli – Így lesz tökéletes!

Soha többé nem fogod ezentúl másképp készíteni a nokedlit, ha kipróbálod ezt az ősi konyhai praktikát, amit egyébként sok háziasszony nem ismer, pedig a segítségével ez a szaggatott tésztaféle tökéletes ízű és állagú lesz.
Megéri bevetni ezt a filléres trükköt!
A nokedli az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb magyar köret, ami számtalan ételhez passzol: egy jó pörkölt, egy finom tojásos nokedli vagy egy gazdag húsos ragu mellé egyszerűen tökéletes választás. Az elkészítése azonban sokak számára még mindig kihívás, a legtöbb ember ugyanis tapasztalta már azt a bosszantó problémát, hogy a nokedli összeragad, túl kemény lesz vagy éppen túlfő, és elveszíti azt a kellemes állagot, amiért annyira szeretjük. Sokszor hiába használunk minőségi lisztet, próbáljuk variálni a tojások számát vagy azonnal hideg vízbe szedni a kifőtt galuskákat, a végeredmény még mindig nem tökéletes. De vajon mi lehet a megoldás? Mi az a titkos trükk, amit a régi háziasszonyok és őseink még ismertek, de a modern konyhákban már alig alkalmaznak? Nos, az igazság az, hogy létezik egy teljesen egyszerű és természetes hozzávaló, amely csodákra képes a nokedli állagával. Egy olyan filléres dolog, amit valószínűleg már most is megtalálsz a konyhádban, mégis kevesen használják nokedlikészítéshez. Pedig ha ezt a titkos hozzávalót hozzáadod a tésztához, garantáltan tökéletes állagú nokedlit kapsz majd – könnyűt, levegőset, és semmiféleképpen nem ragacsosat. De vajon mi lehet ez a varázslatos összetevő? Galériánkból megtudhatod!
Leadfotó: Getty Images
Oldalak
This is a modal window.