Szedd 1 évig étkezés közben ezt a vitamint: még a rák kockázatát is csökkentheted, ha így teszel
Egy nő, aki több mint 10 hónapja folyamatosan beviszi szervezetébe ezt a vitamint, őszintén vallott arról, mit tapasztalt ez idő alatt.
Szinte minden bajunkra gyógyírként hat
Van egy olyan létfontosságú vitamin, melyre nagy szüksége van szervezetünknek, főleg a téli hónapokban, és bár ezt sokan tudják is, a legtöbb ember mégsem szedi rendszeresen, pedig elképesztő hatással lehet testünkre az, ha minden egyes nap, étkezés közben bevisszük a megfelelő dózist. Amiről szó van, az nem más, mint a D-vitamin, amit szervezetünk természetes módon is termel, ha napfénynek vagyunk kitéve, ám ez télen nem jellemző, így ételekkel és étrend-kiegészítőkkel is érdemes pótolni. A D-vitaminban gazdag ételek közé tartoznak egyébként a zsíros halak, mint a lazac, a hering, a makréla és a szardínia, amelyek kiemelkedően magas D-vitamin-tartalommal rendelkeznek. Jelentős mennyiséget találunk a tőkehalmáj-olajban is, amely az egyik leggazdagabb természetes forrás. A tojássárgája és a gombák, különösen a napfényen érlelt fajták, szintén hozzájárulnak a D-vitamin bevitelhez. Egyes dúsított élelmiszerek, mint például a tejtermékek, növényi tejek, margarinok és gabonapelyhek is tartalmazhatnak hozzáadott D-vitamint, amelyek segítenek fedezni a napi szükségletet. De vajon mit tapasztalhatunk akkor, ha mától kezdve egy éven át rendszeresen bevisszük szervezetünkbe ezt a vitamint? Galériánkból megtudhatod!
Leadfotó: 123rf