Szardellás Puttanesca - Az olasz kurtizánok titka
Régen, Olaszországban, a kurtizánok ezzel az étellel csábították be házaikba a férfiakat. A csípős és sós illatokra a legtöbben képtelenek voltak nemet mondani, és akkor már ugye az élvezeteket is halmozták... Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt a „legényfogó” finomságot!
Hozzávalók (2 személyre)
- 1 doboz paradicsomos szardellafilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db chilllipaprika
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 15-20 szem fekete olívabogyó
- 10-15 szem zöld olívabogyó
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- petrezselyem
- olívaolaj (extra szűz)
- füstölt sajt
- 1 dl vörösbor (ízlés szerint)
- 30 dkg spagetti
Elkészítés
A megtisztított vörös- és fokhagymákat apróra vágjuk. A paprikákat és a bazsalikomot, valamint a petrezselymet pedig felaprítjuk. A paradicsomokat negyedekbe vágjuk. A füstölt sajtot lereszeljük. Sós, és néhány csepp olajos vízben a spagettit megfőzzük. A hagymát és a feldarabolt halat megdinszteljük, majd szépen sorban minden összetevőt hozzáadunk. Fűszerezzük, és felöntjük a vörösborral. Ha jól összedolgoztuk, melléöntjük a tésztát és összekeverjük.
Frissen elkészülve tálaljuk!