Joghurtos-cseresznyés süti
Nyáron a gyümölcs jöhet minden mennyiségben. Annak ellenére, hogy rendkívül finom, abszolút nem hizlal. Próbáljunk olyan sütiket készíteni, amelyek szintén tartalmazzák ezt a fajta vitaminbombát. A joghurtos-cseresznyés süti pont ilyen!
Hozzávalók
A tésztához:
- 3 tojás sárgája
- 18 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 12 dkg sütőmargarin
A töltelékhez:
- 50 dkg cseresznye
- 4 kis pohár joghurt
- 1 csomag zselatin
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
Elkészítés
Először készítsük el a tésztát: a tojás sárgákat keverjük ki margarinnal, majd dolgozzuk össze a többi alapanyaggal. Öntsük bele egy sütőpapírral bevont tepsibe, és előmelegített sütőben, közepes fokozaton süssük félkészre. Közben a tojásfehérjét verjük habbá, dolgozzuk bele a cukrot, majd kenjük rá a félkész sütire, és süssük készre. Ha kész van, hagyjuk hűlni, utána pedig emeljük ki a süteményt a tepsiből egy tálba. A tepsit vonjuk be alufóliával, és szórjuk bele a cseresznyéket. A zselatint főzzük fel 1 dl vízzel, majd keverjük el a cukorral és a joghurttal. Öntsük rá a cseresznyéket, hagyjuk megdermedni, végül fedjük be a piskótával. Tálalás előtt egy éjszakát álljon a hűtőben, majd kockákra vágva tálaljuk.
Kóstold meg a cseresznyés Mojitót!
Fotók: agricorner.com, docakilah.wordpress.com