Nyári kenyérpuding vaníliafagylalttal
Egy igazi pikáns, angol különlegesség, amely garantáltan kényezteti az ember ízlelőbimbóit. A nyári melegekben ideális fogyasztani, hisz a hőségben rendkívül jól esik egy kis hűsítő finomság.
Hozzávalók
- vegyes piros bogyós gyümölcs
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 10 szelet toast kenyér
- vaníliafagylalt
Elkészítés
Vegyünk elő egy lábast, és forraljuk benne össze a gyümölcsöket a citromlével és a cukorral, majd szűrjük le úgy, hogy a leve ne vesszen kárba. Béleljünk ki egy edényt alufóliával úgy, hogy a fólia magasabban legyen az edény pereménél. Utána vágjuk le a kenyerek héját, mindegyiket mártsuk bele a lébe, és így helyezzük el az edény aljára, illetve az edény falához tapasztva, a közepét pedig töltsük fel a gyümölcsökkel. Ha kész van, fedjük be kenyérrel, majd csomagoljuk be a fóliával, tegyünk a tetejére valami súlyt, és hagyjuk 2 órán keresztül állni a hűtőben. Tálalás előtt fóliátlanítsuk, borítsuk ki egy tálalóedénybe, és fagyival tálaljuk.
Kóstold meg a gyümölcsös pohárkrémet is!
Fotók: simplyscratch.com; publiceye.co.ls