Rozmaringos burgonyakrémleves - Laktató finomság
A hűvös őszi időben mindig jólesik egy testet és lelket melengető finomság, például egy ízletes burgonyakrémleves. Próbáljuk ki ezt a gyorsan elkészíthető rozmaringos változatot!
Hozzávalók
- 1 ek. olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 db közepes burgonya
- 1 húsleveskocka vagy ételízesítő
- 1/2 babérlevél
- 1 tk. őrölt rozmaring
- 1 pohár tejföl
- 1-2 evőkanál liszt
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami az egész keveréket ellepi. Beletesszük a babérlevelet, az ételízesítőt és az őrölt rozmaringot, majd nagyjából fél óra alatt puhára főzzük. A megfőtt fűszeres burgonyát egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Ezután jöhet hozzá a liszttel elkevert tejföl. Az egészet óvatosan összeforraljuk, pirított zsemlekockával és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Kóstold meg pénztárcakímélő krumplis tészta receptünket!