Kínai kukoricaleves - Rizspálinkás ebéd

A kínai ételek egyre kedveltebb hazánkban is. Bár ízük sosem lesz olyan, mint az ázsiai országban, mégis nagyon finomak így is.

Hozzávalók

  • 250 g kukoricakonzerv
  • 1 l csontleves vagy erőleves (kockából a legegyszerűbb)
  • 1 csipet gyömbér
  • 1 mokkáskanál fehér bors
  • 1 ek. Rizspálinka vagy vodka
  • 2 dkg kukorica- vagy rizsliszt
  • 2 egész tojás
  • petrezselyem

Elkészítés
A csont- vagy erőlevest megfőzzük. Beletesszük a gyömbért, amit 10 percig főzünk. Mehet bele a kukorica is, amit forralásig hagyunk benne. A sót, a borsot és a vodkát vagy rizspálinkát kikeverjük. Beletesszük a rizslisztet és beleöntjük a leves alapba. Pár percig forraljuk. Ha már sűrű, vegyük le a tűzről és a felvert tojásokat egyenként keverjük bele.

Friss petrezselyemmel tálaljuk.

Kóstold meg a kínai márványtojást is!

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Utazás
A kevesebb csomag nagyobb szabadsággal járhat, de ha be szeretnénk férni csak egy kézipoggyászba, le kell mondanunk róla, hogy felkészüljünk minden “mi van, ha” esetre.
Sztárok
Akik követik a brit királyi család történéseit, azok számára minden bizonnyal feltűnt, hogy mostanában Vilmos egészen másképp néz ki, mint korábban, ennek pedig bizony megvan a maga oka.
Utazás
Megszavazta a parkolási díjak emelését a Fővárosi Közgyűlés, de nem ez az egyetlen fontos fejlemény, ami miatt bosszankodhatnak a budapesti autótulajdonosok.
Utazás
A hajóroncsot még 2013-ban találták meg Kenya partjainál, most viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy a jármű Vasco da Gama utolsó felfedezőútjához köthető.
Lifestyle
Az egy évvel korábbi adatokhoz képest a születések és a halálozások száma is mérséklődött, az összkép mégis lesújtó: 2023 októbere óta egyértelműen növekedett a természetes fogyás mértéke...
Lifestyle
Ez nem egy újabb "csodadiéta" vagy gyors megoldás, hanem egy életmód, amely egyszerre egészséges és élvezetes.