Kínai kukoricaleves - Rizspálinkás ebéd
A kínai ételek egyre kedveltebb hazánkban is. Bár ízük sosem lesz olyan, mint az ázsiai országban, mégis nagyon finomak így is.
Hozzávalók
- 250 g kukoricakonzerv
- 1 l csontleves vagy erőleves (kockából a legegyszerűbb)
- 1 csipet gyömbér
- só
- 1 mokkáskanál fehér bors
- 1 ek. Rizspálinka vagy vodka
- 2 dkg kukorica- vagy rizsliszt
- 2 egész tojás
- petrezselyem
Elkészítés
A csont- vagy erőlevest megfőzzük. Beletesszük a gyömbért, amit 10 percig főzünk. Mehet bele a kukorica is, amit forralásig hagyunk benne. A sót, a borsot és a vodkát vagy rizspálinkát kikeverjük. Beletesszük a rizslisztet és beleöntjük a leves alapba. Pár percig forraljuk. Ha már sűrű, vegyük le a tűzről és a felvert tojásokat egyenként keverjük bele.
Friss petrezselyemmel tálaljuk.
Kóstold meg a kínai márványtojást is!