Parajgombóc - Ha valami különlegességre vágysz
A parajt leginkább főzelék formájában ismerjük, ami lássuk be, sokak ellenérzetét váltotta ki még gyermekkorában. Gombócként azonban még nekik is érdemes kipróbálniuk!
Hozzávalók
- 50 dkg parajkrém (mirelit is lehet)
- 10 ek. zsemlemorzsa
- 2 ek. búzadara
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 egész tojás
- 3 tojásfehérje
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
- 2 ek. olvasztott vaj
Elkészítés
A fokhagymát összezúzzuk, és elkeverjük a parajkrémmel, valamint a 2 egész tojással. Ezután következhet a búzadara, majd a só, a bors és a szerecsendió. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és szépen, óvatosan az eddigiekhez adjuk. Jöhet bele a zsemlemorzsa, kis adagonként, majd az egészet jól dolgozzuk össze. Ha már kellőképpen formázható, gyúrjunk belőle gombócokat, majd nagyjából 10 perc alatt, sós forró vízben főzzük meg őket.
Egy kevés olvasztott vajjal tálaljuk!