Őszi finomság - Körtebefőtt
Az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse a körte, amiből akár télire is raktározhatunk egy keveset befőtt formájában.
Hozzávalók
- 1 kg körte
- 30 dkg cukor
- 5 dl víz
- vanília
- citrom
- egy csipetnyi tartósítószer
Elkészítés
Hámozzuk meg a körtéket és vágjuk őket félbe, majd a megpucolt gyümölcsöt tegyük citromos vízbe, mivel így nem barnul meg. A víz és a cukor keveréket egy kevés citromhéjjal, vaníliával főzzük fel, hogy szirupszerű legyen a végeredmény. A még langyos szirupot öntsük a lecsöpögtetett, üvegbe rakott körtékre. Kötözzük le az üvegek száját , majd a két rétegnyi celofán közé tegyünk egy kevés tartósítószert és forrástól számítva, takaréklángon 10 percig gőzöljük a befőttet.
Fotók: relishme.files.wordpress.com, blogspot.com