befőtt
Az élelmiszerek hőkezeléssel és sóval történő tartósítása hosszú-hosszú időkre nyúlik vissza. Gondoljunk csak a...
A málna az egyik kedvenc gyümölcsünk, éppen ezért készítünk belőle befőttet, hogy ne csak nyáron ehessünk belőle....
A cseresznyebefőttnek egyszerűen lehetetlen ellenállni! Gondoljunk már most a téli időszakra és tegyük el a gyümölcsöt...
Ha jobban odafigyelünk főzéskor, a tányérunkra olyan finomságokat varázsolhatunk, amelyek az éttermi ételekhez képest...
Nem csak a bodza virágát használhatjuk fel, hisz az finom szörp mellett a bodza termése is ínycsiklandó befőtt lehet.
Ősszel nem csak a kertben lelhetünk finomságokra, hisz a természetben járva számos ehető bogyót és termést gyűjthetünk...
Az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse a körte, amiből akár télire is raktározhatunk egy keveset befőtt formájában.
A különleges ízvilágú és rendkívül ízletes áfonyát télire is eltehetjük, ha befőttként elkészítjük.
Ezt a finom, fahéjas őszibarack befőttet tartósítószer felhasználása nélkül készíthetjük el és télen remek desszert...
Az őszi szezon slágergyümölcse az alma. Utóbbiból nagyon finom kompótot készíthetünk, amely kicsik és nagyok kedvence...