Igazi vitaminbomba - Csipkebogyós befőtt
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ősszel nem csak a kertben lelhetünk finomságokra, hisz a természetben járva számos ehető bogyót és termést gyűjthetünk, mint például a csipkebogyó, ami nem csak lekvárként, de befőttként is isteni.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 0,25 kg cukor
- szegfűszeg
- fahéj
- 5 dl víz
- 7 dl ecet ( 10%-os)
Elkészítés
Mossuk meg a bogyókat, majd vágjuk ketté őket és vágjuk le a nem ehető részeket, illetve magozzuk ki őket. A cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a vizet és az ecetet főzzük össze, majd adjuk a keverékhez a bogyókat is és további 20-30 percig főzzük a hozzávalókat fedő alatt. Ezután szedjük ki a bogyókat, tegyük üvegbe a csipkebogyó termését, a főzetet pedig hagyjuk addig a tűzhelyen, míg be nem sűrűsödik. Az így kapott szirupot töltsük a bogyókra, majd zárjuk le az üvegeket.
Fotók: tasty-dishes.com