Áfonyás sajttorta - Ezzel varázsold el szerelmed
A sajttorta már önmagában is nagyon finom nassolnivaló, főként, ha megbolondítjuk egy kis gyümölccsel.
Hozzávalók 1 tortához
Az aljhoz:
- 130g finomra reszelt keksz
- 55g tört dió
- 50g kristálycukor
- 110g vaj
A krémhez:
- 540g natúr krémsajt
- 180g kristálycukor
- 45g étkezési keményítő
- 240 ml tejföl
- 3 db tojás
- 3 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
A tetejéhez:
- 120 g áfonya
Elkészítés
Egy 22-26 cm átmérőjű csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt csatolunk bele, majd a kívülre kilógó papírt levágjuk. Az aljhoz szükséges kekszet ledaráljuk, a hozzáadjuk a durvára tört diót, a vajat, és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk. Az így kapott vajas morzsát a kipapírozott sütőformába tesszük, és öklünkkel jó alaposan lenyomkodjuk a formában. A letömörített aljra szórjuk az áfonyát, majd elkészítjük a krémet.
A krémhez az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jó alaposan összeturmixoljuk. Végül a sütőformát dupla réteg alufóliára tesszük, és az összeturmixolt híg krémet akkora lendülettel öntjük a formába, az áfonyára, hogy az felkavarja az áfonyákat. Most a forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk, becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz. Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1-2 cm magasan vizet öntünk, és 120 fokon kb. 90 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Ezt a tortát sosem tudjuk frissen fogyasztani. Szobahőmérsékletűre hagyjuk visszahűlni, majd több órányi hűtőben hűtés után felvágjuk!
Áfonyaszemekkel díszített tányéron tálaljuk.