Uborkaleves - Zsírégető finomság
Az uborka az egyik legrégebb óta ismert zöldségünk. Nem csak a szépségiparban kedvelt, szinte minden savanyúság elengedhetetlen tartozéka. Sőt, levesként is kiváló.
Hozzávalók 2 adaghoz
- 400 g kígyóuborka
- 200 g natúr joghurt
- 30 ml száraz fehérbor
- 30 ml tej
- 1 evőkanál olívaolaj
- citromlé
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt fehér bors
- Kevés kapor
- Friss kapor
Elkészítés
Az uborkát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. Turmixszoljuk össze a tejjel, a borral és a joghurttal. A kapron kívül minden mehet bele, majd ismételten turmixszoljuk össze.
Ha kész, akkor apróra vágott kaporral tálaljuk.