Dobj egy kis kenyeret a húslevesbe: hihetetlen dolog fog történni, ez a trükk lesz a kedvenced!
Ami pedig a legjobb benne, hogy gyakorlatilag bármelyik leves esetében bevetheted a háziasszonyok kedvenc praktikáját.
Próbáltad már?
A húslevest valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen egy népszerű és hagyományos magyar levesről van szó, amit leggyakrabban csirkéből, marhából vagy sertésből készítenek. A hús mellé zöldségeket, például sárgarépát, fehérrépát, zellert és petrezselymet adnak, valamint fűszereket, mint például sót, borsot és babérlevelet, néha egész hagymát is, de persze ahány ház, annyi szokás és recept. Főleg vasárnaponként vagy családi összejöveteleken kerül az asztalra ez a finomság, amit sokan azért szeretnek, mert nemcsak finom, hanem laktató és tápláló is: a lassú főzés során a húsból és a zöldségekből kioldódó tápanyagok ízletessé és egészségessé teszik ezt az ételt, amit legtöbbször cérnametélttel vagy más tésztával tálalnak, és a magyar konyha egyik alapvető ételének számít. De vajon miért érdemes olykor beledobni egy kis kenyeret? Galériánkból megtudhatod!
Bármilyen hihetetlen, diéta során nem csupán az olyan magas szénhidráttartalmú ételeket érdemes egy időre száműzni az étrendből, mint a tészta vagy a fehér kenyér, hanem számos, egyébként igencsak egészséges eledelt is.
Leadfotó: 123rf