Több népszerű csokoládés desszert is rákkeltő anyagot tartalmazhat egy nemzetközi kutatás szerint
Veszélyes vegyi anyagokat tartalmazhat néhány csokoládé ízű desszert, érdemes kétszer átgondolni, milyen termékeket is vásárolunk a boltban.
Súlyosan károsíthatják a DNS-t
Riasztó felfedezéseket tett közzé egy nemzetközi kutatás a boltban vásárolható csokoládés desszertekről, amelyet a belga Louvain Biomolekuláris Tudományok és Technológia Intézet vezetett. A kutatók szerint ezek az édességek veszélyes vegyi anyagokat tartalmazhatnak, amelyek súlyosan károsíthatják az emberi DNS-t és akár rákot is okozhatnak. Ezek a vegyületek akkor keletkeznek, amikor a kakaóbabot pörkölik a csokoládé ízesítésű desszertek elkészítése során, ezért rengeteg népszerű bolti terméket érinthet a probléma. Olvass tovább a részletekért!
Talán nem is gondolnád, de az apró lencseszemek sokkal többet is nyújtanak annál, minthogy javítják az emésztést – egy gyakori problémára is gyógyír lehet, ha naponta legalább egy csészényi mennyiséget elfogyasztasz belőle.
Leadfotó: Unsplash, forrás: dailymail.co.uk