A belga tudósok szerint néhány népszerű desszert, mint például a gofri, a palacsinta és a torták magas szintű rákkeltő anyagokat tartalmazhatnak, amelyek a gyártási folyamat során szabadulnak fel. Leginkább a csokoládés termékekkel kapcsolatban merültek fel aggályok, mert a belga Louvain Biomolekuláris Tudományok és Technológia Intézet kutatói elmondták, hogy az α,β-telítetlen karbonil nevű molekulák a kakaóbab pörkölése és a kakaóvaj hozzáadása során keletkeznek.
1/4
Fotó: Pinterest
Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A belga tudósok szerint néhány népszerű desszert, mint például a gofri, a palacsinta és a torták magas szintű rákkeltő anyagokat tartalmazhatnak, amelyek a gyártási folyamat során szabadulnak fel. Leginkább a csokoládés termékekkel kapcsolatban merültek fel aggályok, mert a belga Louvain Biomolekuláris Tudományok és Technológia Intézet kutatói elmondták, hogy az α,β-telítetlen karbonil nevű molekulák a kakaóbab pörkölése és a kakaóvaj hozzáadása során keletkeznek.