Ez a jelenség leginkább a tömeggyártott édességeknél fordul elő, mert ezeknél a termékeknél a cégek magasabb sütési hőmérsékleteket alkalmaznak, ami összetettebb ízeket és aromákat eredményez a desszertekben. Fogyasztáskor a karbonilok a gyomorban lévő fehérjékkel és enzimekkel kölcsönhatásba lépve károsíthatják a DNS-t, ami a sejtek gyorsabb osztódását okozza, és a normál sejteket rákos sejtekké alakíthatja. A tudósok 22 különböző desszertet vizsgáltak, csokoládé és más ízesítésben, beleértve a palacsintákat, a gofrikat, a tortákat és a kekszeket.
2/4
Fotó: Pinterest
Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Ez a jelenség leginkább a tömeggyártott édességeknél fordul elő, mert ezeknél a termékeknél a cégek magasabb sütési hőmérsékleteket alkalmaznak, ami összetettebb ízeket és aromákat eredményez a desszertekben. Fogyasztáskor a karbonilok a gyomorban lévő fehérjékkel és enzimekkel kölcsönhatásba lépve károsíthatják a DNS-t, ami a sejtek gyorsabb osztódását okozza, és a normál sejteket rákos sejtekké alakíthatja. A tudósok 22 különböző desszertet vizsgáltak, csokoládé és más ízesítésben, beleértve a palacsintákat, a gofrikat, a tortákat és a kekszeket.