A kutatók nem árulták el a DailyMail-nek, hogy mely márkákról van szó pontosan, de elmondták, hogy nemzetközi márkák is szerepeltek a vizsgált termékek közt, amelyeket belga szupermarketekben vásároltak. Felfedezték, hogy a csomagolt édességek, mint a kekszek és a palacsinták, alacsonyabb koncentrációban tartalmaztak kilencből tíz karbonilt. Ezzel szemben a gofrik és a torták tartalmazták a legmagasabb mennyiségű mérgező anyagot, 4,3 milligrammot kilogrammonként – az ajánlott napi mennyiség mindössze 0,15 milligramm.
A kutatók nem árulták el a DailyMail-nek, hogy mely márkákról van szó pontosan, de elmondták, hogy nemzetközi márkák is szerepeltek a vizsgált termékek közt, amelyeket belga szupermarketekben vásároltak. Felfedezték, hogy a csomagolt édességek, mint a kekszek és a palacsinták, alacsonyabb koncentrációban tartalmaztak kilencből tíz karbonilt. Ezzel szemben a gofrik és a torták tartalmazták a legmagasabb mennyiségű mérgező anyagot, 4,3 milligrammot kilogrammonként – az ajánlott napi mennyiség mindössze 0,15 milligramm.