Ezeket a karbonilokat egyébként általában ízesítő adalékokként is használják, néhány típusát viszont már betiltották az Európai Unióban. A tanulmányt végző csapat reméli, hogy eredményeik jobban megértetik, hogyan és hol keletkeznek a karbonilok a csokoládé felhasználása során, valamint, hogy sikerült felhívniuk a figyelmet a káros anyagok korlátozásának fontosságára. „Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnak kockázatértékelést kell végeznie ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban" - mondta Dr. Alexandre Dusart, a tanulmány vezető szerzője.
4/4
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Ezeket a karbonilokat egyébként általában ízesítő adalékokként is használják, néhány típusát viszont már betiltották az Európai Unióban. A tanulmányt végző csapat reméli, hogy eredményeik jobban megértetik, hogyan és hol keletkeznek a karbonilok a csokoládé felhasználása során, valamint, hogy sikerült felhívniuk a figyelmet a káros anyagok korlátozásának fontosságára. „Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnak kockázatértékelést kell végeznie ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban" - mondta Dr. Alexandre Dusart, a tanulmány vezető szerzője.