Ha így készíted a mirelit pizzát, olyan finom lesz, mintha étteremből rendelted volna

A rohanós hétköznapokon, amikor nincs időnk órákig a konyhában állni, a legegyszerűbb megoldás, ha vacsorára bedobunk a sütőbe egy mirelit pizzát – nem kell vele sokat bajlódni, mégis laktató, ínycsiklandozó fogás kerül az asztalra. Ám egy kis extra odafigyeléssel és néhány apró trükkel a fagyasztott finomság még a szokásosnál is mennyeibb lehet, aminek senki nem tud majd ellenállni a családban.

Többé nem sütöd máshogyan

A pizza az egyik legnépszerűbb gyorsétel, hiszen laktató, finom, ráadásul rendkívül sokoldalú, titka mégis az egyszerűségében rejlik. A ropogós tészta, az ízletes paradicsomszósz és az olvadt sajt tökéletes harmóniát alkotnak egymással, az pedig csak még népszerűbbé teszi az olasz eledelt, hogy a feltétek szabadon variálhatók, így bárki könnyen megtalálhatja a saját ízvilágához legjobban passzolót. Ott van például a verhetetlen, klasszikus Margherita, vagy a gazdagon megpakolt, pikáns Pepperoni, emellett az amerikai deep-dish, azaz a chicagói stílusú fajta is kiemelendő, amely azok körében hódít inkább, akik a szaftos, vastag változatokért rajonganak, míg a vékony tésztájú nápolyi pizza is teljesen másfajta gasztronómiai élményt kínál. Viszont, valljuk be, a boltokban kapható, fagyasztott változatok sokszor nem hozzák azt az élményt, amit a hamisítatlan, tradicionális, gazdagon feltétezett végeredménytől elvárnánk. Egy temérdek teendővel zsúfolt, fárasztó munkanap után sokaknak igazi megváltás lehet, hogy simán csak bedobják a sütőbe, majd néhány perc elteltével falatozhatják is a finomságot – ráadásul a gyerekek is bármikor szívesen esznek belőle –, de persze a megvásárolt, előre elkészített élelmiszer köszönő viszonyban sincs az eredeti itáliai verzióval. Pedig ez ellen jóval egyszerűbben is lehet tenni, mint ahogyan azt a legtöbben gondolnák! Néhány apró trükkel könnyedén feldobhatjuk a fagyasztott vacsorát, hogy ízletesebb, sőt, akár házi készítésűnek vagy étteremből rendeltnek tűnő változatot kapjunk, amiről senki meg nem mondaná, hogy valójában nem friss hozzávalókból lett megsütve. Ha szeretnéd meglepni a barátaidat, szeretteidet egy igazi „házi” pizzával, vagy egyszerűen csak jobban szeretnéd élvezni ezt a könnyen elkészíthető fogást, próbáld ki a galériánkban felsorolt praktikákat!

Dobd fel friss fűszerekkel Egy kis extra ízesítés csodákra képes, legyen szó bármilyen ételről. A fagyasztott pizzák gyakran egyhangúak, ezért érdemes egy kis oregánóval, bazsalikommal vagy kakukkfűvel feldobni, mielőtt bekerülnek a sütőbe. Az oregánó különösen jó választás, mert földes, édeskés aromát ad a végeredménynek, és közelebb hozza az autentikus olasz ízvilágot.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Unsplash

Forrás: Daily Star

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Sztárok
      Nagy meglepetést okozott Pierce Brosnan, amikor a MobLand premierjének afterpartyján unokájával, Isabellával jelent meg, aki édesanyja, Charlotte 2013-as tragikus halála után különösen közel került a...
      Lifestyle
      Nem ez lesz az Ikrek élete legjobb hónapja. Íme az április havi egészség horoszkóp.
      Fashion&Beauty
      Charlène hercegné káprázatos luxusestélyiben tündökölt a 2025-ös monacói Rózsabálon, amelyen kétségkívül minden tekintetet magára vonzott.
      Lifestyle
      Az Oroszlán használja ki, hogy támogatja az univerzum. Napi horoszkóp.
      Egészség
      A teát sok mindennel feldobhatjuk, ahogyan a kávét is, de van egy fűszer, aminek a gyógyászati sokszínűsége elképesztő. Persze ezt is csak mértékkel szabad használni.
      Sztárok
      Szoboszlai Dominik elég hirtelen kötötte össze az életet a szerelmével, és az esküvőről sem tudni sok mindent.