Felejtsd el a trappistát: ez a világ legegészségesebb sajtja a dietetikus szerint

A szakember úgy véli, hogy egy bizonyos sajtfajta fogyasztása sokkal kevesebb egészségügyi kellemetlenséget okoz, sőt mi több, hihetetlen jótékony hatásai is vannak szervezetünkre nézve.

Ezt edd, ha jót akarsz magadnak

Az emberek többsége imádja a különböző sajtokat, nem véletlenül: hihetetlen ízviláguk miatt ínycsiklandó finomságokról van szó, amelyek gazdagok különböző tápanyagokban is, mint például a kalcium, a fehérje, valamint a B12-vitamin - ezek mind hozzájárulnak a csontok egészségéhez, valamint az izmok megfelelő működéséhez. Ugyanakkor a sajtokat a magas zsír- és nátriumtartalmuk miatt érdemes mértékkel fogyasztani, különösen az olyan embereknek, akik szív- és érrendszeri problémákkal küzdenek, vagy épp fogyni szeretnének. Idehaza a legnépszerűbb sajtfajta talán a trappista, valamint az edámi, de közel sem ezek a legegészségesebbek a dietetikus szerint. Galériánkból megtudhatod, melyik az a 3 sajt, amit nyugodt szívvel fogyaszthatsz egészségügyi előnyei és jótékony hatásai miatt!

Frances Largeman-Roth szakember szerint a sajt nem áll az első helyen, ha egészséges ételekről van szó, azonban hacsak nincs allergiád vagy érzékenységed, akkor a valódi sajtok - nem az ömlesztett sajttermékek - egészséges választásnak bizonyulhatnak, na persze csak mértékkel és okosan fogyasztva, a megfelelő fajtákat kiválasztva.
Kattints a további képekért!

A szakértők mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy egy népszerű édesítő túlzott fogyasztása felgyorsíthatja az öregedés folyamatát.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
A műsorvezető és a sztárséf régóta szoros kapcsolatot ápol egymással: az elmúlt években több televíziós produkcióban is együtt dolgoztak. Ördög Nóra most megnyerő őszinteséggel beszélt arról, milyen...
Sztárok
John Ashton 76 esztendősen távozott az élők sorából. A világhírű karakterszínész halála előtt néhány hónappal még feltűnt A Beverly Hills-i zsaru negyedik, a Netflix által bemutatott epizódjában.
Lifestyle
Ragyogó halloweeni képjátékkal kedveskedünk azoknak, akik már most tűkön ülve várják az őszi szezon talán legnépszerűbb ünnepét.