A dietetikusok szerint a legegészségesebb sajtfajta a kecskesajt, amely karakteres, erős ízéről ismert. Nos, a kecskesajt értelemszerűen kecsketejből készül, amely a tehéntejhez képest jóval kevesebb laktózt tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a laktózérzékenyek számára is jobb választás. Ezenkívül ez a sajttípus tartalmaz még egy A2-kazein nevű fehérjét, amely a kutatások szerint kisebb valószínűséggel okoz gyomor- és bélrendszeri problémákat, mint a tehéntejben lévő fehérjék. A kecskesajtban továbbá meglepően sok az A-vitamin, amely támogatja az immunrendszert, valamint egy adag ebből a sajtból körülbelül a napi fehérjebevitel 16%-át fedezi a férfiak, valamint 21%-át a nők esetében.
2/4
Fotó: Pinterest
Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
A dietetikusok szerint a legegészségesebb sajtfajta a kecskesajt, amely karakteres, erős ízéről ismert. Nos, a kecskesajt értelemszerűen kecsketejből készül, amely a tehéntejhez képest jóval kevesebb laktózt tartalmaz, ami azt jelenti, hogy a laktózérzékenyek számára is jobb választás. Ezenkívül ez a sajttípus tartalmaz még egy A2-kazein nevű fehérjét, amely a kutatások szerint kisebb valószínűséggel okoz gyomor- és bélrendszeri problémákat, mint a tehéntejben lévő fehérjék. A kecskesajtban továbbá meglepően sok az A-vitamin, amely támogatja az immunrendszert, valamint egy adag ebből a sajtból körülbelül a napi fehérjebevitel 16%-át fedezi a férfiak, valamint 21%-át a nők esetében.