A második helyen a mozzarella áll a szakemberek véleménye szerint, már ami az egészséges sajttípusokat illeti. Ez a finomság jellemzően olasz bivalytejből vagy tehéntejből készül - míg az érlelt sajtoknak is megvannak a maguk előnyei, addig az olyan magas nedvességtartalmú friss sajtoknak is, mint például a mozzarella, ugyanis ezeknek a sajttípusoknak valamivel alacsonyabb a nátriumtartalma. A mozzarella az ajánlott napi kalcium bevitel körülbelül 15%-át is tartalmazza egy adagban, azonban érdemes a jó minőségre törekedni, ahogyan a legtöbb friss sajtnál.
3/4
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
0:00
Stream Type LIVE
Remaining Time --:-
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A második helyen a mozzarella áll a szakemberek véleménye szerint, már ami az egészséges sajttípusokat illeti. Ez a finomság jellemzően olasz bivalytejből vagy tehéntejből készül - míg az érlelt sajtoknak is megvannak a maguk előnyei, addig az olyan magas nedvességtartalmú friss sajtoknak is, mint például a mozzarella, ugyanis ezeknek a sajttípusoknak valamivel alacsonyabb a nátriumtartalma. A mozzarella az ajánlott napi kalcium bevitel körülbelül 15%-át is tartalmazza egy adagban, azonban érdemes a jó minőségre törekedni, ahogyan a legtöbb friss sajtnál.