A második helyen a mozzarella áll a szakemberek véleménye szerint, már ami az egészséges sajttípusokat illeti. Ez a finomság jellemzően olasz bivalytejből vagy tehéntejből készül - míg az érlelt sajtoknak is megvannak a maguk előnyei, addig az olyan magas nedvességtartalmú friss sajtoknak is, mint például a mozzarella, ugyanis ezeknek a sajttípusoknak valamivel alacsonyabb a nátriumtartalma. A mozzarella az ajánlott napi kalcium bevitel körülbelül 15%-át is tartalmazza egy adagban, azonban érdemes a jó minőségre törekedni, ahogyan a legtöbb friss sajtnál.
A második helyen a mozzarella áll a szakemberek véleménye szerint, már ami az egészséges sajttípusokat illeti. Ez a finomság jellemzően olasz bivalytejből vagy tehéntejből készül - míg az érlelt sajtoknak is megvannak a maguk előnyei, addig az olyan magas nedvességtartalmú friss sajtoknak is, mint például a mozzarella, ugyanis ezeknek a sajttípusoknak valamivel alacsonyabb a nátriumtartalma. A mozzarella az ajánlott napi kalcium bevitel körülbelül 15%-át is tartalmazza egy adagban, azonban érdemes a jó minőségre törekedni, ahogyan a legtöbb friss sajtnál.