A harmadik helyen a krémes és lágy, friss olasz sajt, a ricotta végzett, amely egy tejsavósajt, amit jellemzően juh-, tehén-, kecske- vagy olasz vízibivalytej-savóból készítenek, amely más sajtok gyártása során maradt vissza. Ez azt jelenti tehát, hogy más sajtokhoz képest a ricotta meglehetősen gazdag tejsavófehérjében, ami az egyik legkönnyebben felszívódó és hasznosítható fehérjeforma, amelyről kimutatták, hogy elősegíti az izomnövekedést és az izomerőt. Ennek a sajtnak is alacsony a nátriumtartalma, ellenben sok benne a kalcium - körülbelül a napi ajánlott bevitel 25%-át fedezi egy adag.
A harmadik helyen a krémes és lágy, friss olasz sajt, a ricotta végzett, amely egy tejsavósajt, amit jellemzően juh-, tehén-, kecske- vagy olasz vízibivalytej-savóból készítenek, amely más sajtok gyártása során maradt vissza. Ez azt jelenti tehát, hogy más sajtokhoz képest a ricotta meglehetősen gazdag tejsavófehérjében, ami az egyik legkönnyebben felszívódó és hasznosítható fehérjeforma, amelyről kimutatták, hogy elősegíti az izomnövekedést és az izomerőt. Ennek a sajtnak is alacsony a nátriumtartalma, ellenben sok benne a kalcium - körülbelül a napi ajánlott bevitel 25%-át fedezi egy adag.