A harmadik helyen a krémes és lágy, friss olasz sajt, a ricotta végzett, amely egy tejsavósajt, amit jellemzően juh-, tehén-, kecske- vagy olasz vízibivalytej-savóból készítenek, amely más sajtok gyártása során maradt vissza. Ez azt jelenti tehát, hogy más sajtokhoz képest a ricotta meglehetősen gazdag tejsavófehérjében, ami az egyik legkönnyebben felszívódó és hasznosítható fehérjeforma, amelyről kimutatták, hogy elősegíti az izomnövekedést és az izomerőt. Ennek a sajtnak is alacsony a nátriumtartalma, ellenben sok benne a kalcium - körülbelül a napi ajánlott bevitel 25%-át fedezi egy adag.
4/4
Fotó: Pinterest
Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
A harmadik helyen a krémes és lágy, friss olasz sajt, a ricotta végzett, amely egy tejsavósajt, amit jellemzően juh-, tehén-, kecske- vagy olasz vízibivalytej-savóból készítenek, amely más sajtok gyártása során maradt vissza. Ez azt jelenti tehát, hogy más sajtokhoz képest a ricotta meglehetősen gazdag tejsavófehérjében, ami az egyik legkönnyebben felszívódó és hasznosítható fehérjeforma, amelyről kimutatták, hogy elősegíti az izomnövekedést és az izomerőt. Ennek a sajtnak is alacsony a nátriumtartalma, ellenben sok benne a kalcium - körülbelül a napi ajánlott bevitel 25%-át fedezi egy adag.