5 étel, ami mellé soha ne fogyassz teát - a dietetikus figyelmeztet

Deborah Grayson gyógyszerész és táplálkozási szakértő szerint a tea vagy kávé bizonyos ételekkel való fogyasztása növelheti a súlyos tápanyaghiányok kialakulásának esélyét.

Hagyd a teát, ha ez a vacsora

A tea nemcsak egy finom ital, hanem számos kultúrában fontos szerepet játszik a mindennapokban. Akár egy nyugodt délutáni teázásról van szó, akár egy társasági eseményről, a tea sokak számára a kikapcsolódás szinonimája. Ugyanakkor kevesen tudják, hogy a teázás során érdemes odafigyelni arra, mit eszünk mellé, különösen akkor, ha szeretnénk megőrizni egészségünket és elkerülni a tápanyaghiányokat. A galériára kattintva 5 ételtípust mutatunk, amit semmiképp ne fogyassz együtt teával, azt is eláruljuk miért.

Az egyik legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell a tea mellett fogyasztott ételek kapcsán, a vas felszívódása. A teában található tanninok ugyanis képesek gátolni a nem-hem vas (növényi eredetű vas) felszívódását a szervezetben, így ha teázás közben vagy közvetlenül utána fogyasztunk magas vastartalmú ételeket, az azokban lévő vas nem szívódik fel megfelelően. Ez hosszú távon vashiányhoz vezethet, különösen azoknál, akik gyakran teáznak és nem figyelnek oda a vasbevitelükre.
Kattints a további képekért!

Van egy bizonyos titkos hozzávaló, amit ha a darált húsba keversz, életed legfinomabb fasírtját készítheted el.

Leadfotó: 123RF

DailyMail

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Lifestyle
Öt, önmagát az interneten Brad Pittnek hazudó szélhámos csalt ki 128 millió forintot két női áldozattól - számolt be róla a The Guardian.
Lifestyle
Fontos figyelmeztetést intézett a lakossághoz a Nemzeti Népegészségügyi Központ.
Sztárok
Zoe Kravitz ismét nem szégyenlősködött, és szinte minden báját közszemlére tette Párizsban.