A sztárséf trükkje: nem lesz kellemetlen szagú a lakás, ha mostantól így dinszteled a hagymát

A legtöbb fogás elkészítéséhez nélkülözhetetlen hagymát párolni, az viszont nem szükségszerű, hogy ettől a konyhai folyamattól az egész lakásban büdös legyen – mindez egyelten apró praktikán múlik.
Zseniális megoldás
A hagyma párolása az egyik legáltalánosabb feladat a konyhában, éppen ezért a legtöbben nem is tulajdonítanak neki túl nagy jelentőséget. Szinte reflexből aprítják fel a hagymát, forrósítják fel az olajat, és dobják be a serpenyőbe, s miközben a többi hozzávalóval bíbelődnek, csak futó pillantást vetnek a hagymára. Pedig az igazán jó végeredmény az apró részletekben rejlik, hiszen gondoljunk bele: nem a tűzön felejtett, karamellizálódott, hanem a lassan, türelemmel dinsztelt hagyma a cél, amely a többi hozzávalóval harmóniában alkot tökéletes egészet. Ahhoz például, hogy gyorsabban puhuljon, valamint szaftosabbá és ízesebbé váljon, a világhírű sztárséf, Gordon Ramsay rendszeresen bevet egy trükköt, amivel egyébként azt is sikerül elérnie, hogy ne terjengjen kellemetlen, sokáig szinte elűzhetetlen hagymaszag az egész lakásban. Ha kíváncsi vagy erre a praktikára, olvass tovább a galériában!
Leadfotó: 123rf
Oldalak

This is a modal window.