A szakemberek szerint nem szabadna megenned a csirkének ezt a részét, pedig még az árrésstop-listán is rajta van

Attól még, hogy a szakemberek nem ajánlják a csirke ezen részének a fogyasztását, a magyarok többsége nagyon is szereti. Nem csoda, hogy az árrésstop-listán is szerepel.
Azonban ha így fogyasztod, akkor nem lehet probléma
Az elmúlt években az élelmiszerárak jelentős emelkedése komoly terhet rótt a magyar háztartásokra, ezért döntött úgy a kormány, hogy érkezik az árrésstop.
Az intézkedés célja az volt, hogy megakadályozza a kereskedők által alkalmazott túlzott árréseket, amelyek az élelmiszerárak drasztikus emelkedéséhez vezettek. Például egyes tejtermékek esetében az árrés elég komoly volt, ami jelentős terhet jelentett a vásárlók számára. Az árrésstop bevezetésével a kormány reméli, hogy csökkenti az inflációt és stabilizálja az árakat.
Az árrésstop harminc alapvető élelmiszer-kategóriára terjed ki, beleértve a tejtermékeket, húsokat, lisztet, cukrot, tojást és étolajat. Az érintett termékek esetében a kereskedők árrése nem haladhatja meg a beszerzési ár 10 százalékát.
Az árrésstop jelenlegi tervek szerint 2025 május végéig van érvényben, de a kormány fenntartja a lehetőséget, hogy szükség esetén meghosszabbítsa az intézkedést, vagy esetleg még árstopot is bevezessen. Arról ugye már van bőven tapasztalata a vásárlóknak, valamint a kereskedőknek is.
A csirke egyes részei is felkerültek a árrésstop-listára, azonban a szakértők szerint van egy rész, amit nem igazán szabadna fogyasztani. Melyik ez, és miért annyira veszélyes, azt a galériánkban megmutatjuk!
Leadfotó: 123RF – Illusztráció
Oldalak
