Ezért ne csomagold soha fóliába a sajtot

A legtöbben automatikusan alufóliába csomagolják a sajtot, pedig ez az egyik legrosszabb, amit tehetsz vele. Ha eddig így tároltad, érdemes újragondolnod – az egészséged és az ízélményed érdekében is.
A rossz szokás, amit sokan követnek
A sajt az egyik legősibb és legkedveltebb élelmiszerünk, amely a világ szinte minden kultúrájában megtalálható. Ezerféle változata létezik a lágy brie-től kezdve a kemény parmezánig, és mindegyiknek megvan a maga egyedi íze, illata és állaga. De van egy dolog, ami minden sajtfélére igaz: megfelelő tárolást igényelnek, különben gyorsan romlásnak indulhatnak, vagy elveszíthetik a jellegzetes aromájukat.
Sokan úgy gondolják, hogy a legjobb módja a sajt frissen tartásának, ha alufóliába csomagolják, hiszen így elkerülhető a kiszáradás és a külső szennyeződések bejutása. Ez azonban egy hatalmas tévhit! Bár az alufólia kiválóan alkalmas sokféle étel tárolására, a sajtra nézve valóságos rémálom. Aki így tárolja a sajtját, az nemcsak az ízét és az állagát rontja el, hanem akár a saját egészségét is veszélyeztetheti.
Leadfotó: 123RF
Oldalak

This is a modal window.