Almás-vaníliás leveles sütemény: Ha édességre vágysz, méghozzá gyorsan!
Tökéletes a lusta vasárnapokra.
Almás-vaníliás leveles sütemény
Hozzávalók:
- 1 cs (fagyasztott) leveles tészta
- 3 db alma
- 2-3 szem szegfűszeg
- őrölt fahéj
- fahéj rúd
- vaníliás cukor
- cukor
- darabolt dió
- vaníliás pudingpor
- tej
Elkészítés:
Az almapéphez 2-3 db almát meghámozunk és feldarabolunk, majd egy-két evőkanál cukorral, a fahéj rúddal és a szegfűszeggel - annyi vízben amennyi ellepi - puhára főzzük. Ha kész, jó alaposan lecsepegtetjük, a fűszereket kiszedjük, a gyümölcsöt pedig botmixerrel pürévé keverjük, majd teljesen kihűtjük. A zacskón leírtak szerint készítsük el a vaníliapudingot és hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett munkafelületen akkorára nyújtjuk, amekkora a tepsi, amiben sütni kívánjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Minden oldalát kb. 2 centivel felhajtjuk, így a tészta szélei dupla vastagok lesznek, úgy néznek ki, mint egy képkeret. A tészta közepét megkenjük először a vanília pudinggal majd a kihűtött almapéppel, végül pedig az egész felületet vékonyra szeletelt almával kirakjuk, megszórjuk apróra vágott dióval és vaníliás cukorral, esetleg fahéjjal. A süteményt az előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.