Sörrel karamellizált sertésoldalas, cékla chipsszel
Tökéletes étel egy jó kis barna sör mellé.
Sörrel karamellizált sertésoldalas, cékla chipsszel
Hogyan is csúszhatna jobban egy finom sör, mint ízletes falatkák társaságában? A tavalyi nagy siker után a Sör mi több 2017-ben is kereste Magyarország legjobb sörkorcsolyáit. Most a Barna sör kategória egyik nyertes receptjét hoztuk el nektek.
Hozzávalók:
- 20 dkg cékla
- 15 dkg oldalas
- 2 dl barna sör
- édes kömény
- szecsuani bors
- fahéj virág (szárított)
- só, olaj, ketchup
Elkészítés:
Az oldalast sóval, édesköménnyel, szecsuani borssal, fahéjvirággal, és olajjal bedörzsöljük. Tepsiben alufóliával lefedve, a sört hozzáadva, puhára pároljuk sütőben. A megpárolt oldalast a bordacsontok mentén felszeleteljük, serpenyőbe helyezzük a pecsenye levéből és ketchuppal hozzáadva. Addig pirítjuk a serpenyőben, míg a ketchupos emulzió rá nem sül teljesen az oldalasra, rá nem karamellizálódik. A céklát hámozzuk és hajszálvékonyan felszeleteljük, bő forró olajban. Ropogósra sütjük, még melegen sózzuk.