Bangó Margit desszertje: Grízes desszert kompóttal
Készítsd el Bangó Margit finomságát, a grízes desszertet! Könnyedén és gyorsan elkészíthető, az íze pedig nagyon finom.
Hozzávalók:
• 1 pohár búzadara
• 125 ml sótlan vaj
• 2 evőkanál fenyőmag
• 1 pohár cukor
• 1 pohár víz
• 1 pohár tej
Elkészítés:
A fő hozzávalókat közepesen alacsony lángon, folyamatos keverés mellett rózsaszínesedésig főzzük egy edényben. Serpenyőben a szirup hozzávalóit (cukor, tej, víz) összekeverjük és felforraljuk. Miközben az edényben fakanállal kevergetjük a grízt, nagyon lassan öntsük hozzá a szirupot. A keverék habzani, bugyborékolni fog. Addig keverjük, míg a keverék el nem hagyja az edény szélét (tésztaszerűvé válik). Ez a folyamat nem tart tovább pár percnél. Tűzről levéve lefedjük, majd 5 perc elteltével tálba tesszük, elegyengetjük. Miután kihűlt, fagylaltot teszünk rá és a közepét maradék grízzel feltöltjük. Egy lapos tálra borítjuk ki.