Egy különleges desszert - Passiógyümölcs zselé
Egy igazán különleges, mexikói specialitást ajánlunk. Elkészítése kifejezetten egyszerű, a végeredmény pedig egy gyönyörű és ízletes desszert.
Hozzávalók
A passiógyümölcs zseléhez:
3 db zselatin lap vagy 5 gramm zselépor (körülbelül 1,5 teáskanál)
100 g cukor
100ml víz
200 ml szűrt narancslé
100 ml szűrt passiógyümölcslé
(egy kevés citromlé,ha túl édesnek találnánk a keveréket)
A hibiszkuszos zseléhez:
3 db zselatin lap vagy 5 gramm zselépor (kb 1,5 teáskanál)
85 g cukor
400 ml víz
5 g szárított hibiszkuszvirág (gyógynövényboltokban vagy nem filteres tea formájában juthatunk hozzá, de ha nem tudjuk megoldani, használjunk helyette feketeribizlit)
- 1 lime leve
- 1-2 ek. tequila
Elkészítés
Passiógyümölcs zselé:
A zselatint hideg vízben feloldjuk. Ezután a cukrot a vízben kis lángon addig melegítjük, míg az is teljesen fel nem oldódik. Ha ez kész, akkor a zselatint, a cukorszirupot és a gyümölcseveket összekeverjük, majd a keveréket kis tálkákba vagy üvegcsékbe töltjük. Várjunk, míg megszilárdul!
Hibiszkuszos zselé:
A zselatint hideg vízben feloldjuk. Ezután a cukrot a vízben kis lángon addig melegítjük, míg az is teljesen fel nem oldódik. A cukorszirupba beledobáljuk a szárított virágszirmokat és addig főzzük kis lángon, míg a szirupnak jellegzetesen hibiszkuszvirág színe és illata nem kezd lenni (ez nagyjából 20 perc). Ezután levesszük a tűzről és leszűrjük, majd a leszűrt szirupot visszatesszük a tűzre, alacsony fokozatra. A folyékony zselatint adjuk hozzá ehhez a hibiszkuszos folyadékhoz, majd a gyümölcslevet végül a tequilát is. Vegyük le a tűzről és várjunk, míg hűl egy kicsit. Ezután a hibiszkuszos zselét töltsük a passiógyümölcsös zselé tetejére és tegyük a hűtőbe. Amint összeállt, már fogyaszthatjuk is!