Miért leszünk rákosak?

Az elmúlt években egyre nőtt azoknak a száma, akik rákos megbetegedésben szenvednek Néha nem is gondolnánk, milyen anyagok alkalmazása vagy fogyasztása vezet a daganatos megbetegedésekhez.

 

Nagyon sokan nem veszik figyelembe a bőrük egészségét. A krémek, illetve a káros kozmetikai szerek rendszeres használta bizony károsíthatja az egészségünket. Manapság igen elterjedtté váltak a tetoválások. A szakszerűtlen tetoválás elkészítésével megnőhet a rákos megbetegedések száma. Ennek oka lehet, hogy rossz minőségűek a festékek, ami okozhat hepatitist, melyet a májrák kialakulása követhet.

 

Az ételekben található színező anyagok, mint például az amaránt – melyet már betiltottak az Amerikai Egyesült Államokban – sok ételben, mint például likőrökben, kaviárban, sőt még gyógyszerekben is megtalálható. Sok esetben színezés céljából alkalmazzák. Erős rákkeltő hatása van.

 

Az édesítőszerek bizony már nem számítanak újdonságnak. A cukor pótlására alkalmazott aszpartám, illetve K-aceszulfám nevű édesítőszereket igen gyakran alkalmazzák cukormentes és alkoholos italok édesítéséhez, illetve megtalálható még a csokoládéban, rágógumiban, de még gyümölcs és zöldségkonzervekben is előfordul. Bizony más országokban is sürgetik a betiltását, mert kísérletek bizonyítják, hogy rákkeltő hatású.

 

E 952-es jelzésű ciklamátot mesterséges ízesítőszerként, ízfokozóként használják, általában cukormentes élelmiszerek gyártása során. Igen káros a szervezetre.

 

Nem is gondolnák, hogy a leginkább rákkeltő anyagok, a konyhánkban lapulnak. Ilyen például az étolaj is, hiszen a sütés során rengeteg káros, rákkeltő anyag keletkezik. Az újrahasznosítás során, ez mind belesül a következő adag élelmiszerbe, ami pedig igen káros az egészségre. A legjobb elkerülni a gyors éttermeket, és olyan ételeket fogyasztani, amelyekről tudjuk, hogy nem újra felhasznált olajban sült.

 

 

Meglepő dolog derült ki az elmúlt években Németországban. A kutatók azt nyilatkozták, hogy bizony az éjszakai munka annyira káros lehet a szervezetre, hogy a dolgozó nők esetén, növeli a mellrák kockázatának kialakulását. Ez pedig a természetes bioritmus felborulása miatt van.

 

A legfontosabb maradt a végére, a rendszeres dohányzás. Az emberek igen magas százaléka él a nikotin függés árnyékában. Igen nehéz leszokni, de mégis megéri. Igen sok rákkeltő anyagot tartalmaz egy szál cigaretta.

 

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy a levendulán kívül vannak más olyan növények is, melyeket ha a lakásodban helyezel el, akkor csökken majd a stressz-szinted?
Lifestyle
Vannak olyan étrend-kiegészítők, illetve vitaminok, amelyek frissebbek és hatékonyabbak maradnak, ha hűvösebb helyen tároljuk őket; cikkünkben ezeket soroljuk most fel!
Lifestyle
Vajon átlép egy határt a menyasszony, amikor megszabja a szüleinek, mit tehetnek az esküvőn? Sokan megosztottak ebben a kérdésben.