Meddig áll el a hús a fagyasztóban? Van, ami csak pár hónapot bír ki
A hús mindig frissen a legjobb, de egyik séf se fog megvetni minket, ha lefagyasztjuk, mivel ez a leggazdaságosabb módszer otthon. Azonban nem mindegy, hogy milyen húsfélével dolgozunk.
Akad olyan húsféle, ami csak pár hónapot bír ki
A fagyasztás, mint tartósítási módszer, az ipari forradalom idején vált széles körben elérhetővé, amikor a technológiai fejlődés lehetővé tette az élelmiszerek hosszabb ideig történő frissen tartását.
A fagylalt története során találkozhatunk az első fagyasztási technikák nyomával, amelyeket már az ókori Kínában is alkalmaztak, de a modern fagyasztás kialakulása a 19. század végére tehető.
A fagyasztott húsok esetében fontos tudni, hogy a megfelelő tárolás és kiolvasztás kulcsfontosságú a minőség megőrzése és az élelmiszerbiztonság szempontjából. A húsokat célszerű a hűtőszekrényben lassan kiolvasztani, hogy elkerüljük a baktériumok szaporodását és az élelmiszer romlását.
A galériánkban megmutatjuk, melyik hús meddig áll el a fagyasztóban!
Magyarországon rendkívül népszerű a csirkehús, de fontos, hogy azonnal ki tudjuk szúrni, ha selejtes áruról van szó. Ezt a szupermarketben sem szokták az orrunkra kötni.