Csakis egyféleképpen tárolhatod a kávét a hűtőben: nagy hiba, ha nem így csinálod

A kávé hűtőbe helyezését általában biztonságos tárolási módnak tekintik, de nem minden esetben tökéletes módszer, így bizonyos szabályokat feltétlenül szükséges betartani.
A hosszan tartó frissesség titka
A kávézás a mindennapok szerves része a legtöbb ember számára, ám a fogyasztáshoz kapcsolódó szokások rendkívül változatosak. Ahány ház, annyi rituálé létezik: van, aki reggel rögtön ébredés után kortyol bele a gőzölgő fekete nedűbe, míg mások csak délután vagy a munkanap közepén engedik meg maguknak ezt a kis kényeztetést. Az élénkítő ital elkészítésének módja is egyénenként változik: egyesek a klasszikus filteres kávéra esküsznek, míg mások a kotyogós, esetleg a kapszulás gépek szerelmesei, de a kávé ízesítése is ízlés dolga – van, aki tejszínnel és cukorral, mások feketén, keserűen szeretik. A tárolás is sokféleképpen történhet, az viszont fontos, hogy lehetőleg hűvös, sötét helyen tartsd a kávét, hiszen csak így tudja megőrizni frissességét és aromáját. Ebből kiindulva a hűtőben való tárolás is megfontolandó opció lehet, de van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, hogy elkerüljük a kávé minőségének gyors romlását; részletek a galériában!
Vitathatatlan, hogy a kávé és a kesudió ízkombinációja nagyszerű tud lenni, ám a szakemberek azt tanácsolják, inkább kerüljük el.
Leadfotó: 123rf
Forrás: mindmegette.hu
Oldalak
This is a modal window.