5+1 gyulladáscsökkentő étel, amely különösen ajánlott menopauza idején
A megfelelő étrend és testünk egészségének kapcsolata egyre inkább előtérbe kerülő téma, néhány étel viszont meglepően jótékony hatást gyakorolhat szervezetünk különböző problémáira, beleértve a krónikus gyulladást.
Súlyos egészségügyi következményekkel járhat
A krónikus gyulladás az egyik olyan jelenség, mely mögött az étkezési szokásaink is óriási befolyásoló tényezőkként vannak jelen. A krónikus gyulladás olyan állapot, amely hosszú távon fennálló és fokozatosan kialakuló gyulladásos folyamatot jelent a szervezetben. Míg az akut gyulladás rövid távon jelentkezik, és gyakran a szervezet természetes védelmi mechanizmusaként működik, addig a krónikus gyulladás hosszú ideig fennmaradhat, és negatív hatással lehet az egészségre, éppen ezért nagyon fontos tenni ellene. Napjainkban egyre inkább a figyelem központjába kerülnek a különböző gyulladáscsökkentő étrendek, a kutatások is egyre több bizonyítékot tárnak fel arra vonatkozóan, hogy bizonyos ételek és tápanyagok milyen hatással vannak a testünkben zajló gyulladásos folyamatokra. Ha kíváncsi vagy, milyen ételeket érdemes rendszeresen fogyasztanod, ha gyulladáscsökkentő étrendet szeretnél kialakítani, akkor olvass tovább!
Sokan még csak nem is hallottak ennek a különleges zöldségnek a létezéséről, pedig amellett, hogy a belőle készült ital segíti a fogyást, még számtalan jótékony hatása van szervezetünkre nézve.
Leadfotó: 123rf, forrás: health.com