Tormás-káposztás pulyka - Laktató és egészséges
A savanyú káposzta nagyon jó immunerősítő, a téli hónapokban nem is árt a vitamin utánpótlás. Persze az ember nyilván ennek ellenére sem eszegeti túl szívesen csak úgy magában a káposztát, ebben a formában elkészítve viszont nagyon finom.
Hozzávalók
- 50 dkg pulykamell
- 30 dkg savanyú káposzta
- 2 doboz kefir
- 20 dkg sajt
- 3 evőkanál torma
- só, bors
- olaj
Elkészítés
A savanyú káposztát összekeverjük a tormával, fűszerezzük a sóval, borssal, majd így hagyjuk állni egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek. Közben előkészítjük a pulykát: felszeleteljük és olajjal kikent tepsibe rakjuk a szeleteket. A pulykadarabokra rárakjuk a tormás káposztát és egyenletesen eloszlatjuk rajta. Berakjuk így a sütőbe kb. fél órára, majd kivesszük, ráöntjük a reszelt sajttal elkevert kefirt és tovább sütjük, amíg a sajtos szósz rá nem pirul egy kicsit.
Tipp: Köretnek legjobb a hagymás olajban megforgatott tört krumpli.
Kóstold meg a paradicsomos káposztát is!
Fotó: flat-cat.hu