Tormás-káposztás pulyka - Laktató és egészséges

A savanyú káposzta nagyon jó immunerősítő, a téli hónapokban nem is árt a vitamin utánpótlás. Persze az ember nyilván ennek ellenére sem eszegeti túl szívesen csak úgy magában a káposztát, ebben a formában elkészítve viszont nagyon finom.

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 doboz kefir
  • 20 dkg sajt
  • 3 evőkanál torma
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés
A savanyú káposztát összekeverjük a tormával, fűszerezzük a sóval, borssal, majd így hagyjuk állni egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek. Közben előkészítjük a pulykát: felszeleteljük és olajjal kikent tepsibe rakjuk a szeleteket. A pulykadarabokra rárakjuk a tormás káposztát és egyenletesen eloszlatjuk rajta. Berakjuk így a sütőbe kb. fél órára, majd kivesszük, ráöntjük a reszelt sajttal elkevert kefirt és tovább sütjük, amíg a sajtos szósz rá nem pirul egy kicsit.

Tipp: Köretnek legjobb a hagymás olajban megforgatott tört krumpli.

Kóstold meg a paradicsomos káposztát is!

Fotó: flat-cat.hu

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Az autó nemcsak közlekedési eszköz, hanem gyakran az egyik legnagyobb értékű tárgy, amit birtoklunk, ráadásul mindennapjaink nélkülözhetetlen része. Ennek ellenére sokan alábecsülik, milyen könnyen...
Lifestyle
A magyar nyelv szépsége és összetettsége sokak számára egyet jelent a kihívásokkal.
Utazás
A külföldi túrázó elmondása szerint már napok óta bolyongott a hegyekben. A csodának köszönheti, hogy életben maradt.
Lifestyle
Egyre nagyobb teret hódítanak a kerámia főzőlapok a hagyományos gáztűzhellyel szemben, azonban nem árt tisztában lenni azzal, hogyan érdemes nekifogni a tisztításuknak.
Sztárok
Károly felesége még 2017-ben vallott őszintén élete legfájdalmasabb időszakáról egy interjúban.
Egészség
Ha felébredünk valami miatt éjszaka, akkor egyeseknek nagyon nehéz lehet visszaaludni, és kezdődik a forgolódás. Van azonban egy módszer, ami állítólag segít ezen!