Mennyei desszert - Málnás túrótorta
A túrótorta közkedvelt desszert, hiszen elkészítése nem igényel hosszú órákat, és nagyon könnyed édesség. Emellett roppant ízletes, és a málnával párosítva egészen egyszerűen mennyei íz élményt nyújt.
Hozzávalók
- 30 dkg málna
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- csipet só
- 1 cs. sütőpor
- 50 dkg mascarpone
- 80 dkg túró
- 4,5 dl tejszín
- 1 cs. vaníliás öntetpor (főzős)
- 10 dkg málnalekvár
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjéket 10 dkg cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat. Ezután az étkezési keményítőt és a sütőport elkeverjük a liszttel, és az előző masszához adagoljuk. Sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt megsütjük. A túrót és az öntetport kikeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a mascarponét. A tejszínt felverjük, és a túrókrémhez adagoljuk. Amikor megsült a tészta, kenünk rá egy réteg málnalekvárt, majd a túrókrémmel megkenjük vastagon, és végül a megmosott málnát a tetejére szórjuk.
Frissen, jól lehűtve, szeletelve tálaljuk!