Krémes hagymás-gombás tészta: igazi függőséget okoz
Ezúttal egy különleges, de egyszerű tészta receptet hoztunk. A gomba, a hagyma és a sajt remek ízkombinációt alkot, érdemes minél előbb kipróbálni.
Hozzávalók
- 4 ek vaj
- 2-3 fej vöröshagyma
- 1 ek barnacukor
- 1 ek Worcestershire szósz
- 1 csésze vörösbor
- 8 dkg gomba
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 csésze alaplé
- 400 g tészta
- 2 babérlevél
- 2-3 szál kakukkfű
- 1 csésze tejszín
- csipet cayenne bors
- 6 dkg sajt
Elkészítés
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá az aprított hagymát és a cukrot. 10 percig főzzük kevergetve. Ekkor adjuk hozzá a Worcestershire szószt és a bort. Ha a bor is elpárolgott, jöhet hozzá az aprított gomba, a zúzott fokhagyma, a só és a bors. 3-4 perc múlva, mire a gomba megpuhul, öntsük hozzá a vizet és az alaplevet. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a tésztát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Kevergetve főzzük tovább, majd ha a tészta megpuhul, öntsük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a csipet cayenne borsot és a reszelt sajtot. Keverjük el és 2 perc múlva már tálalhatjuk is.