A tökéletes Lajcsi szelet: a süti, ami végigkísérte gyerekkorunkat
Ez a puncsos-vaníliakrémes süti igazi régiségnek számít, de máig nem sikerült megunni. Elhoztuk a híres Lajcsi szelet receptjét.
Hozzávalók
A tésztához
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek méz
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj (vagy margarin)
- 2 kk szódabikarbóna
- 40 dkg finomliszt
A krémhez
- 2 cs puncsos pudingpor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin (lágy)
- 20 dkg porcukor
- 1 l tej
A csokimázhoz
- 10 dkg tortabevonó
- 3 ek napraforgó olaj
Lajcsi szelet elkészítése
A tészta alapanyagait a liszten kívül gőz felett öt percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Három lapot sütünk, 15 perc alatt 200 fokon. Közben elkészítjük a krémet is. Az 1 l tejet kettévesszük, a puncsosat és a vaníliásat is fél-fél literrel megfőzzük, majd lehűtjük őket. A lágy margarint a porcukorral habosra keverjük, ezt is elfelezzük és mindkét pudinghoz hozzáadjuk. A lapokra rákenjük a krémet, az egyikre vaníliásat, a másikra a puncsosat. A tetejét csokimázzal bevonjuk, amihez a tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, étolajjal elkeverjük és megkenjük vele a tészta tetejét.