Paleo tiramisu - Glutén-, tej-, cukor- és szójamentes
Ha szereted a tiramisut, de vigyázol a vonalaidra is, akkor van egy jó hírünk! Szerzőnk, az Éhezésmentes karcsúság Szafival blog szerkesztője most egy paleós, glutén-, tej-, cukor- és szójamentes receptet oszt meg velünk!
Hozzávalók:
- 2 adag babapiskóta
Krém hozzávalói és elkészítése:
- 60 g Szafi Fitt süteményliszt
- 40 g Szafi Fitt eritrit
- 15 g Szafi Fitt vaniliás eritrit
- 1 g Szafi Fitt himalája rózsaszín só
- 600 g házi kókusztej
- 3 db M-es tojás
- 15 g zselatin
- 1 dl főzött kávé
- 2 ek. sütőrum
Az édesítőkkel és a sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjéket.
100 g kókusztejet forraljunk fel és oldjuk fel benne a zselatint, majd rakjuk félre.
A maradék kókusztejbe rakjuk bele a tojások sárgáját, és állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Vigyázzunk, hogy ne csapódjon ki a tojás!
Ezután az edényt vegyük le a tűzhelyről, csomómentesre kavarjuk bele a lisztet, rakjuk vissza a főzőlapra és forraljuk fel.
Ezt követően kavarjuk bele a felolvasztott zselatint, majd óvatosan (hogy a tojásfehérjehab ne törjön össze) kavarjuk bele a felvert tojásfehérjét kézi habverővel.
Tetejére és a sorok közé:
- 10 g Szafi Fitt zsírszegény kakaópor
Hab hozzávalói és elkészítése:
- 100 g Szafi Fitt kókuszkrém
- 20 g Szafi Fitt vaniliás eritrit
- 30 g víz
- 2 g Szafi Fitt konjak liszt
A kókuszkrémet fél órára rakjuk fagyasztóba, majd az édesítővel elkevert konjak liszttel verjük habbá és a végén keverjük el benne a vizet.