Májas rizs zöldségekkel - Gyors és egyszerű
A rizses ételeket nagyon egyszerű elkészíteni, így ha sietünk, nyugodtan főzzünk ilyen ételeket. Ez egy remek recept, és a zöldségeknek köszönhetően még egészséges is.
Hozzávalók
- 250 g zöldborsó
- 250 g gomba
- 3 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 500 g máj
- 400 g rizs
- 1 l leves alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- Bors
- Só
Elkészítés
A májat 2-3 percig főzzük forró vízben, majd ha már kissé kihűlt, kockázzuk fel apróra. Az olajat forrósítsuk fel és tegyük rá az apróra vágott vörös és fokhagymát. Ezután mehet bele a rizs is, annyi vízzel, hogy épp ellepje. Kb. 20 percig főzzük, majd adjuk hozzá a zöldborsó és a májat. Aprítsuk fel a gombát, és adjuk hozzá ezt is. Sózzuk, borsozzuk és egy alapos keverés után vegyük le a tűzről. Fedjük le 10-15 percre egy fóliával és már fogyasztható is.