Kandírozott gyömbér - Különleges édesség

Szereted a gyömbért, de nem csak üdítő formájában? Akkor ezt a finom karácsonyi édességet neked találták ki!
Hozzávalók
- 0,5 kg gyömbér
- 1 bögre cukor
- fél bögre barnacukor
- 4 csipet só
Elkészítés
Először is a gyömbért alaposan megtisztítjuk, majd tetszés szerint apró csíkokra vagy kockákra vágjuk. Ezután egy edénybe tegyünk fel vízbe főni egy bögre vizet, ugyanennyi adag cukorral. Ha gyöngyözni kezd a víz, akkor tegyük bele a gyömbérdarabkákat, majd alacsony lángon körülbelül 1 órán keresztül főzzük. Közben folyamatosan kevergessük, nehogy odaégjen. Amikor ez az idő letelt, és a gyömbér a cukorsziruppal teljesen elvegyült, emeljük ki az edényből, alaposan csöpögtessük le. A gyömbérdarabkákat egy sütőpapírral bélelt edényre helyezzük, majd alaposan megforgatjuk a barnacukorban. Ha ezzel megvagyunk, a finomságot legalább 1 napig hagyjuk hűlni és szárítani.
Oldalak

This is a modal window.