Magyaros ételek, melyeket imádnak a külföldiek - Recept
A magyar konyha bizony nem csak itthon, de külföldi honfitársaink körében is igen nagy népszerűségnek örvend, köszönhetően erőteljes és karakteres ízvilágának. Íme 3 olyan fogás, amit biztos, hogy egy turista sem hagy ki, ha Magyarországra látogat!
Lángos
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- egy csipet só
- víz
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A tejbe az élesztőt és a sót beletesszük és felfuttatjuk, majd a liszt közepébe egy kis mélyedést csinálunk, és abba beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Összekeverjük és annyi vizet teszünk hozzá, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Tehetünk bele egy kanál olajat is, mert így a tészta nem ragad le majd a sütésnél. Ezután konyharuhával letakarjuk és egy órát kelesztjük. Sütésnél egy edénybe tegyünk olajat, amibe majd a kezünket mártogatjuk, mert a tésztát csak az olaj segítségével fogjuk tudni a sütéshez kinyújtani. Bő és jó forró olajban süssük ki és tejföllel, fokhagymával kínáljuk.