Epres falatkák - Recept

Ezeket a finom epres falatkákat reggelire, uzsonnára vagy akár vacsorára is fogyaszthatjuk. Mutatjuk az elkészítési módját!
Hozzávalók
- 45 dkg eper
- 2-3 ek kristálycukor
- fél bagett
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 200 g mozzarella
- friss bazsalikomlevél
- balzsamecet
Elkészítés
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, a negyedekre vágott epret pedig óvatosan keverjük össze a cukorral egy edényben és így öntsük a tepsibe. 15-20 perc alatt 200 fokon süssük meg, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Egy másik tepsiben helyezzük el a vékony szeletekre vágott bagettet, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és 5-10 perc alatt süssük aranybarnára. A bazsalikomleveleket tegyük a bagettszeletekre, erre pedig a felszeletelt mozzarellát és az epret. Balzsamecettel locsoljuk meg és máris fogyaszthatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!