Te is mindig veszel paradicsomot a boltban? Készülj, hogy megváltozhat az íze a jövőben
A paradicsom Magyarországon is őrülten népszerű zöldség, és nemcsak azért, mert a lecsó egyik elengedhetetlen alapanyaga. Azonban úgy néz ki, hogy megváltozhat a jövőben az íze.
Nagy kérdés, hogy te szeretnél-e ilyen paradicsomot enni
A paradicsom eredetileg Dél-Amerikából származik, ahol az ősi civilizációk, mint az inkák és az aztékok, már több ezer évvel ezelőtt termesztették és fogyasztották. A paradicsomot a spanyol hódítók hozták Európába a 16. században, ahol eleinte dísznövényként termesztették, mivel sokan mérgezőnek hitték.
A 18. századra a paradicsom egyre népszerűbbé vált az európai konyhákban, különösen Olaszországban, ahol a paradicsomos ételek alapvető részévé váltak a gasztronómiának. Persze nekünk is kell a pörköltalapba, vagy a klasszikus lecsóba.
Azonban úgy néz ki, hogy a híres alapanyag íze megváltozhat a jövőben. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire kell készülnöd!
A fagyasztás természetesen praktikus, és rengeteg előnnyel jár, de vannak olyan alapanyagok, amiket nem szabad így tárolni. Lehet valamelyikkel már pórul is jártál.