Könnyű és laktató - Rizses rakott zöldség
A rizses rakottzöldség egy igazi könnyű nyári étel, amely a fogyókúrázóknak is megfelelő, hiszen csupa zöldséget tartalmaz!
Hozzávalók:
- 25dkg rizs
- 40 dkg sárgarépa
- 1 fej zsenge karalábé
- 4dl tejföl
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- 4 ek. olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. vegeta
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Két evőkanál forró olajon üvegesre pároljuk a rizst
- Majd a rizshez képest kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük
- Hozzáadjuk a hámozott, negyedekbe vágott vöröshagymát, majd vegetával ízesítjük
- Majd az egész mennyiséget fedő alatt tároljuk, amíg el nem fő róla a víz
- Közben a répát és a karalábét megtisztítjuk és felvágjuk apró kockákra
- Egy kis méret tepsit olajjal kikenünk
- A tojásokat és a tejfölt egy evőkanál olajjal kikeverjük
- Majd hozzáadjuk a fokhagymát, a sót és a borsot is
- A tepsibe lerakunk egy réteg rizst és egy kevés répát, majd meglocsoljuk a tojásos keverékkel
- A következő rétegbe karalábé kockákat tegyünk, majd ismét locsoljuk meg a tál tartalmát
- Majd ha megtelt a tepsi felül még egyszer meglocsoljuk a tojásos keverékkel és meghintjük a reszelt sajttal
- A tepsit alufóliával lefedjük majd az előmelegített sütőben kb. 25 percig pároljuk
- Kockákra vágva tálaljuk!
Tipp: A zöldségeket kedvünkre válogathatjuk össze a rizs között, egy kis brokkolival és további fűszerekkel megbolondítva mégjobb ízhatást érhetünk el!